Alisher Navoiyning , Farhod va Shirin’’ dostonidagi omonim ma’noli so’z va qo’shimchalar tarkibida qo’llangan forscha hozirgi zamon fe’l negizining qo’llanilishi - Abdulhamid, Abduvaliyev (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Hozirgi o’zbek adabiy tilida, xuddi leksemalardagi, so’zlardagi kabi affikslarda ham omonimiya uchraydi. , Affiksal omonimiya semantik tomondan o’zaro bog’liq bo’lmagan turli ma’nolarni bildiruvchi har xil affikslarning formal jihatdan bir xil bo’lishidir. Masalan: yotoq o’roq, qo’rqoq, boshoq so’zlaridagi -oq affiksi fonetik jihatdan bir xil bo’lsa ham, lekin bular tashqi tomoni o’xshash bo’lgan to’rtta har xil affikslardir