O‘ZBEK MUMTOZ ADABIYOTIDA TATABBU’ TARIXIDAN - Shamsiyeva, Zarnigor (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Tatabbu’ aslida arabcha so‘z bo‘lib, kimningdir izidan borish, izlash, taqlid etish, o‘rganish, mos kelish, qayta yaratish kabi ma’nolarni bildiradi. Ko‘rinadiki, tatabbu’ istilohiy xususiyatlarga ega. Shu sababli uning ma’no doirasi keng. Tatabbu’ga adabiy istiloh sifadida yondashib, uni izdoshlik, ijodiy ergashish va payravlik tarzda sharhlash xato emas. Ammo tatabbu’ni taqlid sifatida baholab bo‘lmaydi.