YEVROPA DAVLATLARI VA O’ZBEK TA’LIMI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR - mamirov, ozod (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Barchaga ma’lumki hozirgi ta’lim jarayonida o’quvchi ham obyekt ham subyekt bo’lmog’I maqsadga muvofiq deb ko’rilmoqda. Ya’ni bunda dars jarayonlarini noan’anaviy usullar orqali tashkil etish nazarda tutiladi. Noana’anaviy usullar orqali ta’lim samaradorligini yanada oshirish mumkin. O’quvchi dars jarayonida ham obyekt ham subyekt bo’lib ishtirok etsa, o’z-o’zidan mustaqil fikrlash qobiliyatini oshiradi.