O’TKIR HOSHIMOVNING "DUNYONING ISHLARI" QISSASI HAQIDA - Abduraimova, Farangiz (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
O’tkir Hoshimov 20-asr o’zbek adabiyotida o’z o’rni va uslubiga ega bo’lgan adib.Uning qirqdan ortiq asarlari ming-minglab kitobxonlarning ma’naviy mulkiga aylanishga ulgurgan.Asarlari oddiy va xalqchilligi bilan ajralib turadi."Dunyoning ishlari" asari ham ana shunday xalqchil asarlar sirasiga kiradi.