ASARLARDA KONFLIKTNING O‘RNI - Qurbonova, Gulbahor (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Nurali Qobul qissalari misolida badiiy asarlarda konfliktning o‘rni tahlilga tortilgan. Ziddiyat, asrdagi qarama- qarshiliklar asarni harakatga keltiruvchi vosita ekanligi ko‘rsatilgan.