АҚШнинг Форс Кўрфази ва Яқин Шарқдаги неоконсерватизм геостратегиясининг асосий йўналишлари - Turaev, Abrar (Журнал истории и общества, 2021)
АҚШ ташқи сиёсатида Яқин Шарқ ва Форс кўрфази минтақасининг аҳамияти янада ошиб бораётган бир даврда ташқи сиёсий қарорлар қабул қилиш ва стратегияларни ишлаб чиқиш жараёнларида неоконсерватив ғояларнинг устуворликка эга бўлиши Яқин Шарқ бўйича замонавий геостратегияларининг йўналишларини белгилашда неоконсерватив ғоялар таъсирининг ошишига имкон яратди. АҚШнинг Яқин Шарқдаги геосиёсий ва геоиқтисодий манфаатларидан келиб чиққан ҳолда совуқ урушдан кейинги даврларда АҚШ неоконсерватизмининг Яқин Шарқ геостратегиясининг геоиқтисодий манфаатлар ва терроризм, Ироқдаги номақбул режим, Эроннинг ядровий дастури, Исроил хавфсизлиги каби концептуал йўналишларини тадқиқ этиш муҳим аҳамият касб этади.