ҲОЗИРГИ ЎЗБЕК ТИЛИДА ЎЗЛАШТИРМА СЎЗ ВА ИБОРАЛАРНИНГ ПАЙДО БЎЛИШИ САБАБЛАРИ - Бабаджанова, Гўзал (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ушбу мақола ҳозирги ўзбек тилида чет тиллардан ўзлаштирилган сўз ва ибораларнинг пайдо булиш сабаблари ва бу жараён жамиятимизнинг сиёсий, иқтисодий, маданий соҳаларидаги катта ўзгаришларга багиишланган.