fazilatturgunova05@gmail.com YANGILIK SARLAVHALARINI TARJIMA QILISHNING LEKSIK XUSUSIYATLARI: YANGILIK SARLAVHALARINI TARJIMA QILISHNING LEKSIK XUSUSIYATLARI - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Bugungi kunda tadqiqotchilar tobora ko'proq atributli iboralarni o'rganishga kirishmoqda. Ular deyarli hamma joyda – gazeta matnida, fantastika. Nominal turdagi so'z birikmalaridan farqli o'laroq, atributli iboralar deyarli o'rganilmagan. Ingliz gazetalari va jurnalistik materiallarning uslubi bir xil mustaqil fikrlarni birlashtirish bilan tavsiflanadi Mantiqiy jihatdan bir-biriga bog'liq bo'lgan fikrlarni bir so'z bilan aytganda, bunday “chiziq” o’zbek tiliga xos emas. Bunday hollarda tarjima qilishda jumlaning turini saqlab qolish so'zning haqiqiy ma'nosini yo'qotishiga yoki o’zbek tiliga qabul qilinmaydigan noqulay iboralarni yaratishga olib keladi.