isroilataboyev2@gmail.com INGLIZ VA O`ZBEK TILLARIDA "TA`NA DASHNOM" KONSEPTINING VAZIFALARI (BADIIY MATERIALDA): INGLIZ VA O`ZBEK TILLARIDA "TA`NA DASHNOM" KONSEPTINING VAZIFALARI (BADIIY MATERIALDA) - Ataboyev, Isroil (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolada nutq aktlari nazariyasida tanbehning o'rni ko'rib chiqiladi, tanbehning leksikografik ta'rifi beriladi va har doim ham klassik tanbehning tavsifiga mos kelmaydigan funktsional sinflar bilan taqqoslanadi. Badiiy va tematik guruhlarning bir hil taqsimlanishini ko'rsatadi. Maqolada, shuningdek, guruhlarni yanada rezonansli taqsimlash bilan tanbehlarning mumkin bo'lgan manbalari taklif etiladi.