ИЛМИЙ ФАНТАСТИКАНИНГ ПОЭТИК ХУСУСИЯТЛАРИ. - Narbekov, Farxod (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ушбу мақола бадиий адабиётга мансуб бўлган илмий фантастик асарларнинг поэтик жиҳатдан бир-бирига боғлиқлиги ҳамда асарнинг яралишига туртки бўлган илмий ғоялар, асар бадиий тизимини шакллантирган сюжет ва композиция, воқеалар ривожига туртки бўладиган бадиий конфликтларнинг бир-бири билан узвийликда ва уйғунликда намоён бўлишлиги ҳақидаги маълумотларни ўз ичига олган.