TARJIMADA SO’ZLARNING QIYOSIY O’RGANILISHI - Raxmonova, Yulduz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Tarjimada qiyosiy tilshunoslik yutuqlaridan unumli foydalaniladi. Tarjima jarayonidagi umumiy qoidalarni qiyosiy tahlil orqali o’rganish eng maqbul yo’ldir. Tarjima nazariyasida qiyosiy tahlil so‘z va gaplarning qiyosiy tahlil natijasi sifatida qabul qilingan fakt (dalil)larga asoslangan. Ingliz tilidagi so‘zlar bilan boshqa tildagi so‘z!arning turli xil xususiyatlarini qiyosiy o‘rganish ingliz va boshqa tillardagi so‘zlarning turli xil xususiyatlari mavjud ekanligini ko‘rsatadi.