ИНГЛИЗ ТИЛИ ТОПОНИМЛАРИ БУЮК БРИТАНИЯ ГРАФЛИКЛАРИ МИСОЛИДА - Ganieva, Gulnozaxon (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Биламизки, ҳар бир давлат географик жиҳатдан ўзига хосдир. Буни биз шу давлатнинг таркибига кирувчи кичик ҳудудларни махсус атамалар ёрдамида аталишини мисол тариқасида келтиришимиз мумкин. Масалан, Ўзбекистон Республикасида вилоятлар, Америка Қўшма Штатларида штатлар, Буюк Британияда эса графликлар..Ушбу мақоламизда Буюк Британия графликлари ва улар касб этган маънолар ҳақида қисман тўхталмоқчимиз.