ИНГЛИЗ ТИЛИ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДАГИ МАРКЕТИНГ ВА МЕНЕЖМЕНТ ТЕРМИНЛАРИНИНГ ТИЛШУНОСЛИКДА ШАКЛЛАНИШИ ВА РИВОЖЛАНИШИ - Mansurova, Nodira (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ушбу мақолада бугунги кунда янги термин ва тушунчаларнинг хорижий тиллардан ўзбек тилига кириб келиши миллий тил терминологик тизимида турли хилма-хилликлар вужудга келиши оқибатида маркетинг-мененжмент терминологиясини яратилиш мезонларини, яъни тарихи атрофлича ўрганилди. Инглиз ва ўзбек тилларида маркетинг ва менежмент терминлари тарихини шаклланиш босқичларини кўриб чиқдик.