MUSIQA MADANIYATI DARSLARIDA ZAMONAVIY METODLARDAN FOYDALANISH USULLARI - Raimjonov, Sunnat (Журнал музыки и искусства, 2022)
O‘quvchilarga musiqiy ta’lim berish jarayonida zamonaviy interfaol metodlardan foydalanib musiqa mashg‘ulotlarini olib borish yo‘llari bayon etilgan. Bugungi tezkor davrda yoshlarda mustaqil fikrlash qobiliyatini oshirish, ularni o‘z ustida ko‘proq ishlashga jalb etish, ta’lim berish jarayonlarida axborot komunikatsion texnologiyalaridan ko‘proq foydalanish, muammoli vaziyatlardan tez chiqib ketish, o‘zini-o‘zi tahlil qila olishi, musiqa madaniyati darslarida ritm hissi, badiiy obrazli ijro etish, talafuzga e’tibor berish, intonatsiyani to‘g‘ri qo‘yish, sifatli kuylash metodlari kabilar bayon etilgan.