SHARQ MUTAFAKKIRLARI VA MUSIQA - Mavlonova, Aziza; Mingjigit, Xolbekov (Журнал музыки и искусства, 2021)
Qadimiy madaniyat o`choqlaridan biri musiqa madaniyati ham juda boy va qadimiy merosga ega. Arab istilosi davrida madaniy yodgorliklar yo`qotib yuborilgan. Abu Nasr Muhammad Al-Forobiy qonun asbobini ixtiro qilgan. Markaziy Osiyoda ijtimoiy-madaniy soha 3 ta uslubiy yoʻnalishda rivojlangan. Ushbu maqola tarixiy musiqashunoslik, ijrochilik sanʼati va boshqalarning yuzaga kelish tarixi haqida fikrlarni oʻz ichiga oladi.