Ilm va e'tiqod - Xolbekov, Minjigit; Ismoilova, Zahro (Журнал музыки и искусства, 2021)
Annotatsiya: Tarixdan ma’lumki ko’pchilik buyuk shaxslarning e’tiqodlari juda kuchli bo’lgan ayniqsa dinga, aslida e’tiqodsiz odam buyuk bo’lish uyoqda tursin biror ishni xam oxiriga yetkazishi mushkuldir. Alisher Navoiy xam asarlarini alloh nomi bilan boshlagan, Amir Temur din peshvolarini ardoqlagan, o’zi xam e’tiqod qilgan, Buxoriy, Termiziy, Nasafiylar esa ma’rifat va ilm yo’lida hayot kechirdi. Bir so’z bilan aytganda biz talabalar bugun dunyoviy ilmlar olish bilan birga diniy bilimlardan qanchalik xabardormiz? Maqolada shular haqida fikr yuritiladi.