MUSIQIY NAZARIY FANLARNI O’RGANISHDA BRAYL YOZUVLARI TIZIMI BILAN ISHLASH BO’YICHA TAVSIYALAR - Muxamedziyanov, Kamil (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada "Solfedjio" kursini ko’rish qobiliyati cheklangan o’quvchilarga professional musiqiy ma’lumot olish doirasida o’qitishning o’ziga xos xususiyatlari ko’rib chiqilgan. Muallif Ritmik Solfedjioni o’qitish bo’yicha uslubiy tavsiyalar beradi, bu ko’zi ojiz musiqachilar, shuningdek ular bilan mashg’ul bo’lgan o’qituvchilar o’rtasida yuzaga keladigan bir qator muammolarni hal qilishga yordam beradi. Brayl yozuvlari tizimiga asoslangan musiqa nazariyasi kurslarini o’rganish ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilmoqda.