XALQIMIZ O’TMISH TARIXI MANBALARIDAN MUSIQA DARSLARIDA FOYDALANISHNING O’ZIGA XOS JIHATLARI. - do’stmuxammedova, Gulhayo (Журнал музыки и искусства, 2022)
Ushbu maqolada to’g’ri olib borilgan musiqa tarbiyasi yosh avlodni har tomonlama rivojlangan komil va yuksak ma’naviyatli shaxsni shakllanishidagi o’rni beqiyos ekanligi, buning uchun esa musiqa darslarini qiziqarli va mazmunli o’tishda fanlararo integratsyalashuvini kuchaytirish lozimligi aytib o’tilgan.