CHOLG‘U IJROCHILIGI MASHG‘ULOTLARINI TASHKIL ETISHDA MUSIQIY TARBIYANING AHAMIYATI - Fayzullayev, Ermat (Журнал музыки и искусства, 2022)
Barkamol avlod tarbiyasida musiqaning o‘rni beqiyosdir. Musiqa boshqa san’at turlaridan farqli ravishda, u insonning eng nozik tuyg‘ularini, his-hayajonini, insondagi boy emotsiya zahiralarini ishga solishga qodir mo‘jizali vositadir. Ushbu maqola mazmunida musiqiy ta’lim yo‘nalishlarida cholg‘u ijrochiligi mashg‘ulotlarining tashkiliy tuzilish xususiyatlari va musiqa asarlari ustida ishlashning o‘ziga xos metodik jihatlari yuzasidan fikr-mulohazalar bildirildi.