ШАРҚ МУСИҚА МАДАНИЯТИ ТАРИХИГА БИР НАЗАР - Abilov, Muslim (Журнал музыки и искусства, 2020)
Ушбу мақолада Шарқ мусиқа маданиятининг ривожланиш тарихи, мусиқашуност олимларимиз томонидан олиб борилган илмий изланишлар, топилаётган археологик ашёлар, қадимий қўлёзмалар, мусиқа ўз ривожланиш даврида асосан оғиздан-оғизга, устоз шогирд анъаналарига асосан тараққий этиб келганлиги тўғрисида фикр баён етилган.